Mezoterapi
Mezoterapi, epidermisin hemen altındaki hedeflenen dokulara yapılan yüzeysel mikro enjeksiyonlara dayalı invaziv olmayan bir tekniktir. «Meso» terimi, mezoderm (derinin orta katmanından yaklaşık 1 mm derinliğinden) türetilmiştir. Sözcük olarak “orta deri tedavisi”anlamına gelmektedir. Mezoterapi, mezodermi uyaran bir tedavidir.
Bu sorunlu bölgelere yapılan küçük mikroenjeksiyonlarla birçok problemi yerinde ve sistemik yan etkilere neden olmadan etkili bir şekilde çözmek mümkün olmaktadır.
Enjekte edilen solüsyon, her hastanın bireysel ihtiyaçlarına göre uyarlanabilen geniş bir mineral yelpazesi, vitaminler, amino asitler, nükleik asitler ve yardımcı enzimler içerir.
Mezoterapide, iki tür fayda beklenmektedir. Mezoterapinin etki mekanizması; hem fiziksel (mekanik) hem de kimyasal uyarı kullanır.
Bunlardan birincisi, uygulamadaki minik darbelerin etkisiyle ciltte, dolaşımın artması, canlanma, tazelenme, cildin bağışıklığının artması, cilt altı kollajen ve elastin sentezinin artması , lenfatik dolaşımın düzelmesi gibi etkilerdir.
İkinci önemli etki ise ilaçların farmakolojik etkisidir. Kozmetik amaçlı mezoterapide vitaminler, mineral bileşenleri, çeşitli bitki özütleri, proteinler ve eser elementler kullanılmaktadır. Bu ilaçlar önemli anti-aging etkiler sağlamaktadır.