Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/ozle9604/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2758

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/ozle9604/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2762

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/ozle9604/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3684
Bilinçsiz Kullanılan Bitki Çaylarının Zararı Olabilir – Özlem Ateş
Altunizade Şub: +90 542 505 30 44
Ümraniye Şub: +90 542 505 30 44

Bitki çaylarını sağlıklı beslenmede ve diyette tabii ki öneriyoruz, fakat bilinçli bir şekilde kullanıldığı sürece!

Birçok kişi kendisini kötü hissettiğinde ilaçlara sarılmak yerine çareyi artık doğada arıyor. Son zamanlarda bitki çayları kullanımı çok arttı. Bitki çaylarını bazen bağışıklık sistemimizi desteklemek için, bazen daha sağlıklı bir yaşam için bazen de kilo vermek için kullanırız. Kilo vermek için kullanılan bitki çayları (çoğunlukla yeşil çay, beyaz çay, mate, biberiye gibi) metabolizmayı hızlandırıyor, antioksidan destek sağlıyor ve yağ yakımına yardımcı oluyor. Bitki çaylarından sonuç almak istiyorsanız, bitki çaylarını bir uzmana (doktor ya da diyetisyen/ beslenme uzmanı ) danışarak kullanmalısınız. Çünkü fazla miktarda ve bilinçsiz tükettiğiniz çaylar karaciğere zarar verebiliyor.

Kaş yaparken göz çıkarmamak için bitki çaylarını amacına uygun olarak kullanmalısınız.

Öncelikle bitki çayı kullanırken “Nasılsa bitki, doğal, zararı olmaz” anlayışından vazgeçin. Çünkü zararsız sandığınız çaylar, başta karaciğer, böbrek yetmezliği, bağırsak tembelliği ve vitamin mineral kayıpları gibi birçok probleme neden olabiliyor.

Özellikle zayıflama amacıyla tükettiğiniz çaylarda sıkça bulunan sinameki otunu ele alalım. Sinameki otu, iyi bir laksatif (bağırsak faaliyetlerini hızlandırıcı) olmasının yanında diüretiktir (su atıcı). Fazla miktarda ve uzun süre sinameki otu içeren çaylardan kullanmak, ishal, kalpte çarpıntı, baş dönmesi, mide kanaması, kas zayıflığı, kansızlık gibi birçok hastalığı da sebep olabiliyor.

Zayıflama amacıyla kullanılan yeşil çay veya beyaz çayda da durum farklı değil. Kafein içeren yeşil çay veya beyaz çayı, günde 3-4 fincandan fazla içmek kalp çarpıntısı, yüksek tansiyon ve uykusuzluk gibi bazı sorunlara sebep olabiliyor. Bu yüzden bitki çaylarını tıpkı ilaç gibi doğru miktarda ve doğru zamanlarda tüketmelisiniz.

Son olarak bitki çaylarına mucize gözüyle bakmaktan kaçınmalısınız. Çünkü doğada tek başına mucize besin yoktur. Mucizeyi doğru besinleri bir araya getirerek ve doğru kullanarak siz yapabilirsiniz. Hem sağlık için hem de kilo vermek için en doğru yol her zaman doğru beslenme ve egzersizden geçer. Çareyi başka yollarda aramayın. Doğru kullanılan bitki çayları sadece bu süreci destekler, daha fazlasını yapamaz.

Bir yanıt yazın

WhatsApp Hattı
Özlem Ateş Canlı Destek
Whatsapp üzerinden iletişime geçmek için aşağıdaki linke tıklayın!