Dolgu Nedir? Nasıl Uygulanmaktadır?
Dolgu denince akla estetik ve güzellik gelir, artık herkesin neredeyse hakkında bilgi sahibi olduğu dolgu uygulaması yani ameliyatsız estetik çeşitlerinden biri olan dolgu, vücut ile uyumlu olan bir maddenin dokunun içine enjekte edilerek hacim kazandırılması için kullanılan ve ya kırışıklıkların ortadan kaldırılması işlemidir. İşlemin mutlaka alanında uzman hekimler tarafından yapılıyor olması ve steril bir ortamda yapılıyor olması gerekmektedir.
İşlem çok ince ve özel uçlu kanüller ile uygun bölgeye dolgu maddesinin verilmesiyle gerçekleştiriliyor. İşlemden hemen sonra günlük yaşantınıza geri dönebiliyorsunuz, sadece işlem yapılan bölgede hafif bir kırmızılık ve ya şişlik olabiliyor ancak 2-3 saat içerisinde tamamen normale dönüyor hatta çoğu hastada ise bu durum neredeyse hiç oluşmuyor. Uzman hekiminizin bilgilendirmeleri dışında herhangi bir sorun ile de karşı karşıya kalırsanız mutlaka hekiminize başvurunuz.
Hastalar sadece tek bir bölge için dolgu işlemi yaptırmak isteyebilirler, fakat tek bir bölgeye değil yüzün ihtiyacı olan diğer bölgelere de bakarak yönlendirmeler ve bilgilendirmeler yapılmalıdır. Çünkü bu tür estetik uygulamalarında yapılacak işleme bir bütün olarak bakmak her zaman prensip olmalıdır. Örneğin; sadece gözaltı çukurlarından rahatsız olan bir hastamızın eğer yanak ve ya dudak bölgesine de ihtiyacı var ise dolgunluğu ve hacmi eşitleyecek şekilde doktorlar bilgilendirmesini yapar ve hangi bölgeye ne oranda doz verileceğini hastalara iletir.
Daha sonrasında hastalar talepleri de göz önüne alınarak birlikte bir karara varılır.
Estetik dolgunun uygulama alanları hangi bölgelerdir?
Dolgu işlemi için en temel prensibimiz önce sağlık sonra gereği kadar estetiktir. Dolgu yöntemi ile neredeyse tüm işlemler artık yapılabiliyor. Hastalar burun şeklini (eğer herhangi bir operasyon geçirilmemiş ise), çene ucu görünümünü, elmacık kemiğini, gözaltı çukurlarını, yanak çöküntülerini dolgu ile giderebiliyor, dolgu denince akla ilk gelen dudaklar da hacimlendiriliyor. Uygulama ortalama 10-15 dakika kadar sürüyor. Kalıcılığı ise 6 ay kadar sürmektedir. Zaten işlem 6 ayda bir düzenli olarak tekrarlandığı takdirde cilt kendisi toparlar ve eski haline dönmez. Dolgu yöntemi ile yaşın ilerlemesi ile ortaya çıkan hacim kayıpları, kırışıklıklar ve sarkmalar toparlanır.
Dolgunun herhangi bir yan etkisi var mıdır ?
Her uygulamada olduğu gibi dolgu işleminde de kişinin cilt hassasiyetine göre bazı tepkimeler ortaya çıkabilir fakat bu tepkimeler istisnai durumlarda belirebilir. Ancak genel olarak herhangi bir yan etkisi bulunmamaktadır. Dolgu yaptıran hastalar baz alarak bir genelleme yapacak olursak şimdiye kadar herhangi bir yan etki ile karşı karşıya kalınmamıştır.