Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/ozle9604/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2758

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/ozle9604/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2762

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/ozle9604/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3684
PRP Nedir? – Özlem Ateş
Altunizade Şub: +90 542 505 30 44
Ümraniye Şub: +90 542 505 30 44
  • PRP ( Plateletten zengin Plazma) sizin kendi kanınızda bulunan trombositleri ve trombositlerin sahip olduğu iyileştirmeyi sağlayan Growth (Büyüme) faktörlerini konsantre bir şekilde içeren plazmadır.
  • Kişinin kendi kanı alınarak santrifüj edildiğinde, üç tabakaya ayrılır.

Görüldüğü gibi trombositler ortadaki buffy coat tabakasında yoğunlaşmıştır, Prp’nin anahtar kısmı bu tabakadır.

PRP ve Trombositler neden önemlidir?

Prp içerdiği plazma proteinleri, trombositlerin salgıladığı büyüme faktörleri, ve sitokinler gibi aktif biyo molekülleri sayesinde hücre yenilenmesini ve hasarlı dokuların iyileşmesini sağlar. Prp içindeki milyonlarca büyüme faktörünün aktivasyonu ile yaşlı hücreler restore edilir, yeni hücreler oluşturulur, kollojen ve elastin sentezi arttırılır, böylece cilt kendi kanınızdaki iyileştirici faktörlerin etkisi ile doğal olarak yenilenmiş olur.

PRP KİT Nerede ve Nasıl Uygulanır?

PRP tedavisi hastadan kan alınmasıyla başlamaktadır.

Hastadan alınan 13 cc kan ve önceden hazırlanmış 2 cc antikuagulant’lı enjektörle özel steril PRP kitine aktarılır. Uygulama toplamda 10 dakikayı geçmemektedir. PRP sistemi tamamen kapalı ve steril olduğundan muayenehane ortamında dahi sağlıklı bir şekilde uygulanabilmektedir.

Nelere Dikkat Edilmeli?

PRP uygulamaları öncesi ve sonrasında aşağıdaki hususları hekiminize danışabilirsiniz. Bu bilgiler hekim tavsiyesinin yerine geçmez: PRP işleminden önce hastanın kan sulandırıcı ilaçları (Warfarin, Aspirin), hormon ilaçlarını ve grip tedavisinde kullanılan ilaçları almaması gerekmektedir.

  • Trombositopenisi, hipofibrinojenemisi, sepsis, akut ve kronik enfeksiyonu, kronik karaciğer patolojisi olan hastalar ile kanserli ya da kanser tedavisi görmüş hastalar PRP tedavisi için uygun değildir.
  • PRP işleminden sonra da hastanın kan sulandırıcı, ilaçları bir süre kullanmaması önerilir.
  • Ortopedi ve spor yaralanmalarında PRP tedavisinden sonra hekimin uygun gördüğü fizik tedavi uygulamalarına ise devam edilmesi tavsiye edilir.
  • Cilt uygulamalarında PRP tedavisinden sonra uygulama günü makyaj yapılmaması,uygulama bölgesinin ve kimyasal hiçbir maddenin kullanılmaması önerilir.
  • PRP uygulamasından sonra pıhtı oluşumu olmaması için hastaların 7 gün süresince uçuş yapmamaları önerilir.

Bir yanıt yazın

WhatsApp Hattı
Özlem Ateş Canlı Destek
Whatsapp üzerinden iletişime geçmek için aşağıdaki linke tıklayın!